Passa al contingut principal

QUI SOM

L'associació cristiana Alcem la veu Menorca neix a finals del 2020 en aquest àmbit territorial i, es formalitza l'octubre del 2021.  

Un grup de persones, amb diferents sensibilitats i inquietuds cristianes, decideixen unir esforços davant una decisió del Bisbat de Menorca que no deixa indiferent a la societat menorquina. El màxim representant de l'església diocesana vetava a una catequista per haver-se casat civilment amb la seva companya. Una decisió, al seu parer, coherent amb la doctrina actual de l'Església catòlica.

Aquest fet, que va ocorre de manera inesperada i sense previ diàleg, va trascendir als mitjans de comunicació nacionals i generà, entre les comunitats parroquials, desencert, tristesa i indignació a molts.

En aquest punt, neix la necessitat de posar en comú el desacord i començar a discernir com treballar des de la consciència, la llibertat plena i el seguiment a Jesús, perquè un fet així no es torni a produir.

Plenament conscients de les dificultats que poden esdevenir, però des de la certesa, la confiança i el convenciment en un Déu que és Amor i que ens estima a totes tal i com ens ha creat, emprenem aquest projecte que vol ser llavor de canvi, que vagi alliberant i desfent exclusions. Caminant per fer present cada vegada més, el Regne de Déu entre tots i totes.

Així idò, des d'una mirada que integri el feminisme, ens disposem a treballar per les següents finalitats:


- Lluitar per una moral sexual no excloent ni discriminatòria a dins de l'Església. Promoure el reconeixement de la diversitat familiar i sexual com a do de Déu, volguda i creada per ell. Treballar per erradicar una moral sexual que jutja a les persones i les discrimina.

- Promoure una església que inclogui plenament a les dones. Denunciar-ne l'exclusió i visibilitzar la seva tasca. Incidir en la renovació de la doctrina de l'església.

- Treballar per transformar la cultura del silenci en cultura de diàleg dins les diferents esglésies cristianes de Menorca, amb un estudi de la Paraula de Déu, animant a la revisió de les pròpies lleis (dret canònic, catecisme) i d'accions que puguin vulnerar la dignitat humana.


Per tot açò, creim en la necessitat d'alçar la nostra veu i donar visibilitat a aquestes qüestions dins de la societat menorquina.


Actualment la Junta Directiva d'Alcem la veu Menorca està formada per:

Presidenta: Llúcia Vidal Mascaró

Vicepresidenta: Carme Mascaró Servera

Secretària: Anna Moll Mercadal

Tresorera: Pili Servera Moll


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Carta de suport

  Aquesta carta va ser iniciada per un grup de Revisió de Vida de Ferreries. La van penjar a internet dijous 30 d´octubre, va ser millorada i enriquida online i en qüestió de 4 dies ha rebut 970 signatures. Les línies següents són el resultat. La intenció és contribuir a fer avançar el diàleg,  no cercar un suport legal de signatures.  Per signar clica aquí La mateixa setmana que el Papa Francesc aprovava les unions civils  d'homosexuals i demanava lluevemés cabuda per a les dones dins l'Església, Menorca sortia a la premsa nacional amb la notícia que el Bisbat havia vetat a na Carme Mascaró Servera fer de catequista per haver-se casat amb una altra dona. Les persones que signam aquesta carta volem manifestar la nostra profunda tristesa i indignació per un gest que consideram que va en contra de l'Evangeli i de tot el que Jesús va predicar . Amb quina justificació el Bisbat de Menorca, sense prèvia consulta a les comunitats parroquials, decideix prescindir d’una catequis

Pròxima conferència: "Tota història d'amor és una història de salvació"

  📅 El 17 de maig és el dia internacional contra la  #lgtbifòbia , dia en què la OMS, l'any 1990, va desclassificar la l'homosexualitat com a malaltia mental. 🙏🏻 Però avui encara hi queda molta feina per combatre aquesta lacra en la nostra societat i arreu del món. 👥 És imprescindible garantir el reconeixement i la dignitat de totes les persones, en tots els àmbits comunitaris. I l'església no n'és una excepció. 🔸 En aquest marc, i volent posar en valor la diversitat en les diferents maneres d'estimar com a expressió i do del que cada ú és, presentem la conferència d'aquest any. 🔸 Ens acompanyarà la teòloga, metgessa i monja benedictina Teresa Forcades i Vila. 📍A Ciutadella i a Maó. Ens hi vols acompanyar? #alcemlaveumenorca   #esglesiademenorca   #donesalcemlaveu   #totahistòriadamorésunahistòriadesalvació   #teresaforcades   #finsquelaigualtatsiguiuncostum

Comunicat ALV Menorca

  Després del comunicat oficial de l’Administrador Diocesà que s’ha fet públic a través del Bisbat de Menorca, en relació als fets ocorreguts dia 4 de juny a l’església de Sta.Clara,  L’Associació Alcem la Veu Menorca volem, en primer lloc, donar públicament l’enhorabona als nostres amics que van casar-se civilment al Palau de Can Saura a Ciutadella. En segon lloc, volem posar de manifest el nostre suport a les germanes Clarisses que, posteriorment, van acollir-los per tal de donar-lis la benedicció que ells dos prèviament els hi havien demanat, donant testimoni d’una església de portes obertes. Agraïm sincerament als nuvis que ens van voler fer partíceps d’aquest moment tan important per a ells, compartint un acte ple joia, autenticitat i espiritualitat. Lamentam profundament que, una vegada més, les paraules emeses pel Bisbat discriminin a les persones del mateix sexe que decideixen prendre la decisió de contraure matrimoni, per l’amor que els uneix. Tenim clara quina és la p